2xFCI-CACIB 23-24.04.2016. Киев

ФОТО * 23.04.2016 "ЗОЛОТЫЕ ВОРОТА - 2016"

КОНКУРС ЮНЫЙ ХЕНДЛЕР >>
БЕСТ БЕБИ >>
БЕСТ ЩЕНКОВ >>
БЕСТ ЮНИОРОВ >>
БЕСТ ВЕТЕРАНОВ >>
КОНКУРС ПЛЕМЕННЫХ ПАР >>
КОНКУРС ПЛЕМЕННЫХ ГРУПП >>
КОНКУРС ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ >>
КОНКУРС НАЦИОНАЛЬНО-ПРИЗНАННЫХ ПОРОД >>

Группы

ФОТО * 24.04.2016 "УКРАИНА - 2016"

КОНКУРС ЮНЫЙ ХЕНДЛЕР >>
БЕСТ БЕБИ >>
БЕСТ ЩЕНКОВ >>
БЕСТ ЮНИОРОВ >>
БЕСТ ВЕТЕРАНОВ >>
КОНКУРС ПЛЕМЕННЫХ ПАР >>
КОНКУРС ПЛЕМЕННЫХ ГРУПП >>
КОНКУРС ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ >>
КОНКУРС НАЦИОНАЛЬНО-ПРИЗНАННЫХ ПОРОД >>

Группы

 

 

КАРТИНКИ С ВЫСТАВКИ >>
КОНКУРС ДЕТСКОГО РИСУНКА >>
КОНКУРС ВЫШИВАНОК >>
КАНИСТЕРАПИЯ >>
ГРУМИНГ >>
ФРИСТАЙЛ >>

ПРЕСС-РЕЛИЗ

ЙДЕМО ДО ЄВРО ДОГ ШОУ-2017 СЕМИМИЛЬНОЮ ХОДОЮ

23-24 квітня в Міжнародному виставковому центрі в столиці України Кінологічна Спілка України провела Міжнародні виставки собак усіх порід «Золоті ворота» та «Україна».

Кінологічна Спілка України – наймасовіша й авторитетніша вітчизняна громадська організація, яка займається чистопорідним розведенням і захистом собак. Вона об'єднує в своїх лавах більше 250 тисяч собаківників – великих ревнителів і справжніх професіоналів своєї справи. Наші брати менші неодноразово ставали переможцями міжнародних європейських і світових виставок. Це результат багаторічної наполегливої праці українських кінологів-ентузіастів.

За останні сім років на території України відкрилися 28 відділень. Сьогодні КСУ опікує в Україні понад 300 тисяч собак 300 порід. Щорічно в Племінний книзі реєструється близько 9 тисяч метів і близько 40 тисяч цуценят. Більше тисячі українських собак мають титул Інтерчемпіона.

Майже 5 тисяч учасників із багатьох країн далекого й ближнього зарубіжжя (Бангкоку, Португалії, Туреччини, Іспанії, Німеччини, Латвії, Білорусі, Нідерландів, Фінляндії, Індонезії, Великобританії, Франції, Словенії, Росії, Молдови, України) продемонстрували свої достоїнства на міжнародному конкурсі краси для братів менших – міжнародних виставках «Золоті ворота-2016» та «Україна-2016». Їх екстер'єрні якості на 30 по-європейськи обладнаних рингах оцінили 29 всесвітньо відомих експертів із держав – членів Міжнародної Кінологічної Федерації (МКФ): Австрії, Болгарії, Греції, Данії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Угорщини, Італії, Ірландії, Литви, Молдови, Нідерландів, Філіппін, Пуерто Ріко, Сербії, Іспанії, Чехії, Білорусі та України. Серед них – Президент Міжнародної Кінологічної Федерації Рафаель де Сантьяго, Президент Європейської секції МКФ Йорген Хіндсе, Президент Секції країн Азії та Тихоокеанського регіону Аугусто Бенедікто Сантос ІІІ та інші авторитети в світі міжнародної кінології. Тисячі вітчизняних і зарубіжних гостей, як завжди, стали проханими гостями Дог Шоу.

Неймовірну масовість і повагу з боку міжнародної кінологічної громадськості можна пояснити не тільки успішною останнім часом діяльністю КСУ (яка підняла Кінологічну Спілку на п'єдестал першого десятка світових лідерів серед провідних кінологічних країн), але й, звичайно ж, тим фактом, що Україна в особі Кінологічної Спілки України в рамках заходів, що проводяться Міжнародною Кінологічної Федерацією, вперше виграла право приймати у себе на Батьківщині кінологічне «Євро» – Європейську виставку собак «Євро Дог Шоу» – 24-27 серпня 2017 року. Виставка повинна зібрати близько 20-25 тисяч учасників з усіх куточків Європи. На ній буде присутня вся кінологічна еліта континенту, свої екстер'єрні якості продемонструють кращі представники собачого бомонду всіх відомих у світі порід. Міжнародна виставка об’єднає під своїм дахом величезну кількість «собачих вболівальників», і це може прирівняти її за значимістю до європейського Чемпіонату з футболу.

Квітневі міжнародні виставки собак «Золоті ворота-2016» та «Україна-2016», як водиться, стали справжнім святом для професійних і непрофесійних любителів і шанувальників братів наших менших, ексклюзивним кінологічним шоу, де були представлені найкращі собаки України та зарубіжжя понад 200 порід (більше половини існуючих у світі!).

У рамках виставок 2хСАСІВ відбулися Чемпіонати за породами: американська акіта, англійські вівчарні (бердед коллі, бордер коллі, бобтейл, бородата коллі, вельш коргі кардіган, вельш коргі пемброк, коллі д/ш/шотландська вівчарка, коллі к/ш/шотландська вівчарка, шелті), вест хайленд уайт тер'єр, східноєвропейська вівчарка, доберман, зенненхунди (бернський зенненхунд, великий швейцарський зенненхунд, энтлебухер зенненхунд), лабрадор ретривер, німецька вівчарка, цвергпінчер, шар пей
шотландський тер'єр, мопс (ВКП ПК), північні їздові (ЧК) (23.04.2016); американський бульдог, грифони, золотистий ретривер, кавказька вівчарка, кане корсо, китайський чубатий собака, середньоазіатська вівчарка, чіхуахуа, ши тцу, шнауцери (різеншнауцер, цвергшнауцер, шнауцер), шпіц німецький
американський кокер-спанієль (ВКП/ЧК), пуделі (ВКП/ЧК) (24.04.2016).

Для шанувальників спорту із собаками пройшли Показові виступи з «Обідієнс» (слухняність) і Чемпіонат КСУ з кінологічного Фрістайлу (танці з собаками), цим експресивним, самобутнім, яскравим, видовищним і в той же час внутрішньо дисциплінуючим, інтелектуальним видам собачого спорту, що залишили райдужний феєрверк вражень від злагодженої роботи собак та їх господарів, змусили захопитися багатьох красою та гармонією дій спортсменів та їх кошлатих партнерів, їх взаєморозумінням і цілеспрямованістю.

Для тих, хто цікавиться тенденціями моди в бурхливому океані вітчизняного грумінгу, відбулися змагання з цього прекрасного гігієнічно-стилістичному напрямку в кінології, що робить наших улюбленців не лише надзвичайно гарними, але й здоровими з точки зору гігієни і психології.

У програмному виставковому «меню», як завжди, були традиційні видовищні конкурси – «Юний хендлер», що представляв талановиту молодь – підростаючу зміну кінологів, та головний фінальний «Best in Show», де участь взяли найдостойніші чотириногі. Зрозуміло, вони не залишили байдужими жодного собаківника, який тримає руку на пульсі міжнародної та вітчизняної кінології.

За кількістю собак тієї чи іншої породи на наших виставках завжди можна судити про популярність якоїсь породи у вітчизняних і зарубіжних собаководів. Так от, найчисельнішими породами виставок були: лабрадор ретривер, мопс, цвергпінчер, цвергшнауцер, кане корсо, золотистий ретривер, вельш коргі пемброк, йоркширський тер'єр, доберман, чіхуахуа, померанський шпіц, американська акіта. А когорту найрідкісніших порід в Україні представили: шведський лапхунд, ландзір, португальський водний собака, лаготто романьоло, салюки, кісю, лосиний собака, руський спанієль, манчестерський тер’єр, великий блакитний гасконський гончак, малий вендейський бассет грифон, польська вівчарка подгалянська та нещодавно визнана КСУ національна порода – континентальний бульдог.

Уже не вперше на спеціальному виставковому ринзі проводився благодійний захід «Друг у негоді не покине» – показові заняття з каністерапії для «особливих» дітей, організований Кінологічною Спілкою України спільно з реабілітаційним Центром для людей з обмеженими можливостями «Майбутнє», де головує людина з великим серцем Ганна Горошко, і зооцентром «Лармон» за участю вихованців Спеціальної школи-інтернату №26 та київської середньої школи №218. Майстер-клас із каністерапії провели інструктори-дресирувальники КСУ Олена Гончар і Олена Мельничук та їх помічники-«терапевти» мармуровий коллі Рей (Old Golden Gates Rainstorm) і королівський пудель Дара (Чорна Орхідея Ароматна Флора). Але цього разу «репертуар» благодійного заходу значно розширився. Майже цілий день 24 квітня працював Майданчик дружби, де можна було побачити не тільки урок із каністерапії, але й подивитись музичний міні-спектакль «Ранок із собакою» міні-театру «Песики-кудесики» – на імпровізованій сцені продемонстрували свої неабиякі таланти особливі дітки та їх чотирилапі партнери. Також відомий український художник Віктор Семеняк розкрив маленькі таємниці образотворчого мистецтва для самих маленьких гостей виставки. А ще 23 і 24 квітня у фойє виставкового павільйону проходила благодійна виставка-ярмарок робіт і смаколиків, кулінарних і сувенірних хэндмэйдів, виготовлених рученятами дівчаток та хлопчиків з особливим внутрішнім світом – у допомогу збору коштів на створення Навчально-професійного центру для молоді з вадами розумового розвитку на базі Спеціальної школи-інтернату №26 м. Києва. (Центр «Майбутнє» дякує всім доброзичливцям за їхні добрі серця і світлі душі та звертається до благородних власників собак із проханням підтримати створення Навчально-професійного центру для молоді з вадами розумового розвитку. Допомогти можна, перерахувавши кошти за наступними реквізитами: Громадська організація «Реабілітаційний центр для людей з обмеженими можливостями «Майбутнє»: ЄДРПОУ 39658038, р/р 26004052741493 у ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 300711. Призначення платежу: благодійний внесок на виконання статутних завдань. Благодійний внесок також можна зробити через термінал самообслуговування Приватбанку, вибравши організацію у пошуковій системі терміналу).
Також гостей і учасників виставок розважили й порадували шоу-програми з дресированими артистами, різноманітні конкурси та вікторини для дітей і дорослих. Найпопулярнішим, традиційно, був конкурс «Дитячий малюнок», на якому дітвора занурила всіх нас у свій яскравий світ фантазій, де люди ніколи не кривдять братів менших, завжди піклуються про них, люблять і оберігають, а собаки, у свою чергу, відповідають їм тим же.

У кращих традиціях наших міжнародних виставок проводився конкурс-парад вишиванок – незабутнє видовище в яскравих кольорах національної палітри! Суть конкурсу – не в показі мод, а в тому, що наші любителі і шанувальники собак, одягнувши вишиванки, продемонстрували не тільки класність українських собак, а головне – як красива Україна у своєму національному вбранні. Вишиванка – це не політика. Це просто красиво і патріотично. Це – настрій! Учасники під український національний фольклор разом із собаками порадували око численних глядачів ексклюзивно вишитими і зшитими здебільшого власноруч українськими костюмами та вишиванками. Діти просто випромінювали фонтаном радості, що посмішками передавався численним глядачам. Журі, яке очолила Ніна Кропельницька, радник Президента КСУ з юридичних питань і велика цінителька вишиванок, було дуже складно визначити переможців. І все ж довелося. Ними стали: 1 місце – Катерина Корж із ротвейлером Барселоною, 2 місце – Юлія Мартинчук із голден ретривером Фері, 3 місце – Дар’я Федорук із англійським бульдогом Фіоною, 4 місце – Тетяна Пустовая з метисом Сонею, 5 місце – Ніна Глухова. Це серед дорослих учасників. Дітки, нарівні з дорослими, звичайно ж, теж отримали цінні призи та оплески глядачів: 1 місце – Сонечка Горулько (10 рочків) із той-тер’єрами Бусінкою та Семеном, 2 місце – Ганночка Глухова (2 рочки), 3 місце – Софійка Гуманюк (10 рочків) із вест хайленд вайт тер’єром Нессі, 4 місце – Ганночка Мартинчук (7 рочків) із скотч тер’єром Басом, 5 місце – Віка Тіщенко (8 рочків) із метисом Майєю. Видовище було незабутнім!

Традиційно десятки тисяч «вболівальників» із багатьох країн світу зібрала біля моніторів on-line трансляція на офіційному сайті КСУ, яка дозволила в різних куточках планети детально спостерігати за змагальним марафоном на головному dog-рингу України. Крім того, міжнародні виставки собак освітило близько 30 засобів масової інформації , як вітчизняних, так і зарубіжних.

Генеральний інформаційний партнер квітневих виставок – «OUR DOGS», the canine newspaper (United Kingdom), інформаційний партнер – «ФРАЗА.UA», перший український сайт авторської журналістики (Україна).

Почесні й шановні експерти, які судили на виставках, гості з дружніх країн , даючи інтерв'ю вітчизняним засобам масової інформації, із відверто «зізналися», що Україна останнім часом все частіше дає привід для наслідування у багатьох напрямках діяльності світової кінології, зокрема, в організації та проведенні ось таких міжнародних виставок. Президент Міжнародної Кінологічної Федерації Рафаель де Сантьяго поділився своєю впевненістю в тому, що честь та право проводити Євро Дог шоу-2017 Кінологічна Спілка Україна Києві здобула справедливо. А ще vip-персон вразили, незважаючи на напружену політичну і соціальну ситуацію в країні, українська хлібосольна гостинність, відкритість і оптимізм вітчизняних професійних і непрофесійних любителів і шанувальників братів наших менших. Їхню думку розділила більшість учасників і гостей виставок.

Прес- служба КСУ
Фото ДМИТРА НІКУЛІНА

 

Новини | Контакт | Статут КСУ | Положення КСУ | Накази | Президіум та Комісіі КСУ | Дискваліфікація | Обласні відділення | Територіальні відділення | Монопородні Клуби
Розплідники | Експерт-кінолог | Заводчик-кінолог | Кінолог-інструктор | Календар виставок КСУ | CACIB квітневий | CACIB грудневий | 3xCACIB |
Судді МКФ | Національні судді | Судді КСУ | Присудження титулів в системі КСУ | Результати виставок КСУ | Судді та інструктора по робочим якостям | Судді по мисливським породам
Бланки документів | Родовод КСУ | Метрика цуценя | Ветеринарія | Звіти з виставок КСУ | Конкурси | Абревіатура титулів | Абревіатура країн